Випуски

 / 

2012

 / 

том 10 / 

випуск 1

 



Скачать полную версию статьи (в PDF формате)

Л. А. Лялин, К. И. Семенов, Н. Х. Копыт, Н. Н. Копыт
«Образование и ионизация нанодисперсной конденсированной фазы вокруг нагретой металлической частицыи электроперенос в такой системе»
0055–0067 (2012)

PACS numbers: 65.40.gh, 65.80.-g, 68.47.-b, 73.30.+y, 79.40.+z, 82.60.Qr, 82.70.Dd

Представлено фотографії конденсованої дисперсної фази, що оточує високотемпературну металеву частинку, яких одержано з використанням електронного мікроскопа. Знайдено віддаль від поверхні високотемпературної металевої частинки до межі фор-мування конденсованої дисперсної фази. Знайдено залежність цієї віддалі від температури частинки. Знайдено залежність концентрації конденсованої дисперсної фази, яка оточує висо-котемпературну частинку, від температури частинки. Знайдено залежність концентрації електронів у конденсованій дисперсній фазі від температури частинки. Одержано умову зарядової рів-новаги металевої частинки з конденсованою дисперсною фазою. Одержано залежність рівноважного заряду металевої частинки, яку оточено конденсованою дисперсною фазою, від температури частинки в позитивній і неґативній областях. Одержані резуль-тати можуть бути використані в дослідженні процесів горіння металізованого палива і в дослідженні пилуватої плазми.

©2003—2021 наносистеми, наноматеріали, нанотехнології Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова Національної академії наук України.
Електрона пошта: tatar@imp.kiev.ua Телефони та адреса редакції про збірник Угода користувача