Випуски

 / 

2016

 / 

том 14 / 

випуск 4

 



Скачать полную версию статьи (в PDF формате)

A. V. Panko, I. G. Kovzun, V. A. Prokopenko, O. A. Tsyganovich, V. O. Olejnik, E. V. Ablets, and O. M. Nikipelova
«Nanostructures in the Nanochemical and Microbiological Processes of Transformations and Separation of Iron-Oxide-Silicate Ore Materials (IOSOM)»
0627–0641 (2016)

PACS numbers: 62.23.Pq, 68.37.Hk, 81.07.Bc, 81.70.Pg, 82.70.Dd, 83.60.-a, 83.80.Hj, 87.85.Rs

З використанням фізико-хемічних і мікробіологічних метод та метод фізико-хемічної геомеханіки вивчено вплив наноструктур на процеси нанохемічних і мікробіологічних трансформацій залізооксидносилікатних рудних матеріялів (ЗСРМ) та показано їх взаємозв’язок із наступними процесами розділення, збагачення й очищення таких матеріялів. Відзначено обмежувальний вплив наноструктур на всі стадії процесів природніх і техногенних трансформацій ЗСРМ, які послідовно перебігають. На основі одержаних результатів дано наукове обґрунтування розроблених метод перероблення й очищення ЗСРМ від домішок алюмосилікатів та Арсену, Фосфору та Сульфуру, а також дано рекомендації стосовно їх вдосконалення. Практична реалізація розроблених екологічно безпечних безвідходних метод уможливила одержати з бідних ЗСРМ високозбагачені магнетитові та металізовані концентрати, очищені на 90–95% від домішок.

©2003—2021 наносистеми, наноматеріали, нанотехнології Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова Національної академії наук України.
Електрона пошта: tatar@imp.kiev.ua Телефони та адреса редакції про збірник Угода користувача